زیر شاخهها
-
ادکلن
<p style="text-align: justify;">بهتر است بدانید که تنها فایده استفاده از عطر از بین بردن بوی بد بدن نیست، بلکه این ماده خوشبو فواید وآثار بسیاری روی ذهن و جسم شما دارد. عطر ها بوی خوشی دارند و در درجه اول ما آنها را برای خوشبو شدن، مورد استفاده قرار می دهیم. وقتی بدن شما بوی چندان مطلوبی ندارد استفاده از عطر می تواند این بوی نامطلوب را بپوشاند و بوی خوش و دلپذیری را به شما هدیه دهد. ولی این به این معنا نیست که عطر زدن می تواند جایگزین حمام کردن باشد و نظر کارشناسان این است که عطر را نیز باید روی بدن تمیز استفاده کرد تا ماندگاری بیشتر و بوی دلپذیرتری داشته باشد و بوی واقعی خود را نشان دهد در غیر اینصورت عطر با بوی عرق ترکیب شده و بوی نامطلوبی را برای شما و اطرافیانتان دارد.</p> <p style="text-align: justify;"> مطالعات مختلف و تجربههای شخصی ما نشان داده است که استفاده از عطر میتواند روحیه را تقویت کرده و حال افراد را بهتر کند. حتی میتوان از یک عطر خاص برای نشان دادن حال فعلی استفاده کرد مثلا اگر احساس شاد بودن دارید میتوانید با یک عطر شاد این حس را منتقل کنید و یا اگر احساس جذابیت و شاخص بودن دارید میتوانید عطر مناسب این روحیه را انتخاب و استفاده کنید. همیشه سعی کنید عطرها را بر اساس موقعیتی که قرار است برای آن آماده شوید انتخاب کنید مثلا عطر مخصوص مهمانی را در مهمانیها و عطرهای اسپورت و روزمره را به صورت روزمره استفاده کنید.</p> <p style="text-align: justify;">همان طور که پوشیدن یک لباس زیبا میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد استفاده از یک عطر خوشبو و سطح بالا هم میتواند اعتماد به نفس شما را بالاتر ببرد و باعث شود که در مدت حضور خود در میان مردم و اجتماع احساس بهتری نسبت به خودتان و بوی بدنتان داشته باشید. وقتی مقدار بسیار کمی از یک عطر خوشبو میتواند چنین تغییری را در روحیه و اعتماد به نفس شما به وجود آورد بهتر است استفاده از عطر را جدی بگیرید و همیشه از عطرهایی استفاده کنید که با شخصیت شما هماهنگی دارند و به شما قدرت مقابله با موانع را میدهند.</p> <p style="text-align: justify;">عطرها اثر آرامش بخش دارند و میتوانند استرس و عصبی بودن شما را کاهش دهند و همین استرس و عصبی بودن یک فاکتور مهم و اثرگذار در بروز مشکلات جسمی و روحی متعدد است. پس میتوان گفت که عطرها با از بین بردن استرس و نگرانیها و مشکلات عصبی شما میتوانند سلامت جسمی شما را تقویت کرده و وضعیت روح و روان شما را نیز بهتر کنند.</p>
لوازم آرایشی موادی هستند که به منظور بهسازی یا حفظ ظاهر یا بوی بدن انسان به کار میروند. لوازم آرایش شامل کرمهای محافظتکننده پوست، لوسیونها (کرمهای مایع)، پودرها، عطرها، رژ لب، لاک ناخن، مواد آرایشی چشم و صورت، فر مو، لنزهای رنگی، رنگ مو، ژل و افشانه مو، دئودورانتها (ضد بو)، محصولات مربوط به نوزاد، روغن شستشو، کف وان (مایع ویژه وان)، نمک شستشو، روغنها و دیگر انواع محصولات هستند. در آمریکا، سازمان غذا و دارو (FDA)، که محصولات آرایشی را قانون گذاری میکند، محصولات آرایشی را به این صورت تعریف میکند: «محصولات در نظر گرفته شده برای استفاده در بدن انسان برای پاک سازی، زیبا سازی، ارتقا جذابیت یا تغییر ظاهر بدون تأثیر در ساختار بدن یا عملکردهای آن.
هنر آرایش صورت و بدن، برای نخستین بار در تاریخ، توسط مردان ابداع شد. مردم نئاندرتال یا انسانهای اولیه اولین مردمی بودند که از رنگ سرخ استفاده میکردند و استخوانهای مردگان خود را رنگ میزدند. آنها با همین رنگ، صورت و بدن خود را هم آرایش میکردند. شاید آرایش کردن به قصد زیبا کردن خود برای اولین بار توسط زنان مصری آغاز شد. در تصاویر به دست آمده واضح است که زنان این سرزمین از رنگ سرخ برای گلگون کردن لبها و گونهها و از رنگ سیاه برای تیره کردن چشمها استفاده میکردند. رنگ سیاه عموماً سرب بود و گاه از اکسید منگنز و کربن هم کمک گرفته میشد. مصریها همچنین اولین مردمانی بودند که رنگ سبز را برای آرایش انتخاب کردند و از پودری سبز رنگ به عنوان سایه پشت چشم و رنگ کردن مژه یا ابرو استفاده میکردند. به مرور با مخلوط کردن این ترکیبات با اکسید مس و آهن رنگهای جدیدی مثل فیروزهای و بنفش و .. به دست آمد و سایهها تنوع رنگی پیدا کردند. افزودن پودرهای سفید نیز به مصریان اجازه داد تونالیتهای از سیاه به خاکستری و طوسی و سفید بسازند و با افزودن چربی به آن غلظت مواد را تغییر دهند و به عبارتی اولین مواد آرایشی را تهیه کنند. به عنوان مثال از ترکیب رنگها، کرم روشن و پمادی بر پایه شیر اسب و آلباستر به دست آوردند و از آن برای رنگ کردن بدن استفاده کردند. مو و دست و ناخن را حنا میگذاشتند و از روغنها و چربیهای معطر برای حفاظت از پوست کمک میگرفتند.
تاریخچه لوازم آرایشی به حدود ۷۰۰۰ سال پیش بازمیگردد طی قرنها زنان از خاکستر کبریتهای سوخته به عنوان سایه چشم، از میوهها به خصوص توت فرنگی به عنوان رژ لب و مداد لب و از ادرار پسران جوان برای پوشاندن کک و مک و جوشهای پوست صورت خود استفاده میکردند. در تاریخ آمدهاست که زنان مصر از اولین زنانی بودهاند که آرایش کردهاند. همزمان با مصریان، یونانیهای باستان نیز از عسل برای مرطوب کردن لبها و از چربی حیوانات که با پودرهای سفالی سفید مخلوط میشد برای پوشاندن لکهای روی بدن و صورت استفاده میکردند. اما آرایش به شکلی که در زنان مصری دیده میشد در یونانیها نبود. بر عکس آنها، زنان رمی دوست داشتند خود را به شکل یونانیها درآورند. آنها ابروها و موهای خود را با زرده تخم مرغ و له شده مورچه و مگس سیاه میکردند و حمام آفتاب میگرفتند تا پوستشان برنزه شود اما در این دوران هنوز آرایش آنچنان که باید رایج نبود. در قرن اول میلادی امپراتور روم نرون و همسرش پوپیا پوست خود را با کربنات سرب که بسیار سمی است سفید میکردند و از نوعی گچ دریاچه که حاوی سرب و بسیار سمی بود برای آرایش چشم استفاده میکردند. به دلیل بیماریهایی که این مواد ایجاد میکرد به مرور آرایش کردن کنار گذاشته شد.
با آغاز جنگهای صلیبی دوباره آرایشی دور گرفت و در شمال اروپا رایج شد. در قرن چهارده آرایش و مراقبت از پوست مو بیشتر مختص نجیبزادگان بود اما در قرن ۱۸ رواج عمومی پیدا کرد. در این دوران همچنان از مواد سمی برای آرایش استفاده میشد و میزان سرب مواد آرایشی بالا بود. در قرن ۲۰ و ۲۱ میلادی با صنعتی شدن جوامع و به وجود آمدن کارخانجات نحوه تولید و فرمولاسیون مواد آرایشی تغییر کرد. با پیشرفت علم دانشمندان سعی کردند مواد سمی مورد استفاده را با مواد طبیعیتر یا مواد غیر سمی شیمیایی جایگزین کنند و با تبلیغات روز به روز بر تعداد طرفداران و مصرفکنندگان مواد آرایشی افزوده شد! امروزه رژ لب پرفروشترین محصول آرایشی است و در هر ثانیه ۲۷ رژ به فروش میرسد.