هدفون چیست و تفاوت آن با هدست و هندزفری درچیست؟
هدفون یا دوگوشی، یک دستگاه خروجی می باشد که از دو بلند گوی کوچک که بر روی گوش قرار می گیرد تشکیل شده است. و از طرفی به یک مولد صوت مثلاً تقویت کننده صدا، رادیو و یا پخش کننده دیسک فشرده متصل می شود. این وسیله در واقع دارای نام های دیگری چون: هدست، ایرفون، میکروفون و... نیز می گویند ولی هر کدام با هم تفاوتهایی دارند.هدست، هدفون و هندزفری ابزارهای تسهیل ارتباط تلفنی و همینطور شنیداری هستند که با وجود عملکردهای مشابه، تفاوتهای کلیدی دارند که میتوان هر یک از آنها را به عنوان یک وسیله متمایز شناخت. هدست را می توان نوعی هدفونن معرفی کرد، چون علاوه بر دوگوشی برای گوش دادن، میکروفونی برای ارسال صدا نیز دارد. میکروفن در هدست به صورت چرخشی می باشدو هر کس با توجه به نیاز خود می تواند اندازه و سایز آن را تنظیم کند. نوع دیگر از هدست وجود دارند که مستقیماً به کامپیوتر یا تلفن وصل می شوندبه همین دلیل بهترین وسیله در ابزارهای ارتباطی می باشد
بعد از شناخت هدست می رسیم به هدفون، حال باید بدانیم هدفون چیست و تفاوتش با هدست در چیست؟ در واقع هدفون نسبت به هدست دارای گوشی های بزرگتری می باشد که هدف از آن پوشاندن کل گوش می باشد و دلیل آن بخاط اینکه مصرف کننده صداهای اطراف را کمتر بشنود و بیشتر بروی صدای هدفون متمرکز شود. هدفون بر خلاف هدست بلندگو ندارد و کاربردش بیشتر برای شنیدن موسیقی، آموزش زبان و..می باشد. در واقع دلیل اصلی اینکه گوشی هدست نسبت به گوشی هدفون کوچکتر است این است که این وسیله اغلب در مراکز تماس مورد استفاده قرار میگیرد، مرکزتماس ها معمولاً محیطهای شلوغی هستند و هرچه گوش با بلندگو بزرگتری پوشیده شود فرد بلندتر صحبت میکند و همین امر باعث شلوغتر شدن مرکز تماس و ایجاد مزاحمت برای سایر کارکنان مرکز تماس میشود و به همین دلیل است که معمولاً هدست ها گوشی کوچکتری دارند و در هنگام تهیه هدست همیشه توصیه میشود که هدست تک گوش برای مرکز تماس تهیه شود، چون کارمند مرکز تماس علاوه بر تمرکز روی تماس خود باید از محیط اطراف خود نیز با خبر باشد و با بلند صحبت کردن مزاحم همکاران خود نشود. ولی در هدفون که برای یادگیری آموزشی یا گوش دادن به موسیقی استفاده میشود نیازی به توجه به محیط اطراف نیست از این رو گوشیهای آنها را بزرگتر میسازند.
حال یک توضیح مختصر نیز درباره هندفری خواهیم داد. در واقع هندزفری وسیلهای است که امروزه جزء لوازم جانبی همه تلفنهای همره است این وسیله برخلاف هدست و هدفون دیگر از بخشی که روی سر قرار بگیرد تشکیل نشده و گوشیهای آن به اندازهای کوچک هستند که کاملاً داخل گوش قرار میگیرند و هردو از طریق سیم با وسایل دیگر مرتبط میشوند که به دلیل سادگی حمل و کوچک بودن برای استفاده روزانه همهی افراد مناسب میباشد و مانند هدست علاوه بر گوشی میکروفون هم دارد ولی میکرفون آن به اندازهی هدست که به طور تخصصی برای مرکز تماس طراحی شده قوی نیست ولی برای استفادهی روزانه ی همهی افراد مناسب میباشد هم برای گوش دادن به موسیقی و هم برای پاسخ دادن به گوشی موبایل مناسب است. یک تفاوت اصلی دیگر بین هندزفری با دو دستگاه دیگر این است که هندزفری کاملاً داخل گوش قرار میگیرد و استفادهی طولانی مدت ازآن احتمال آسیب به گوش را زیاد میکند ولی گوشیهای هدفون و هدست اطراف گوش را میپوشانند و از این سو آسیبی به گوش وارد نمیشود.
نکات کلیدی در هنگام خرید هدفون و هدست
در هنگام خرید هدفون، هدست، هندزفری باید نکاتی را در نظر بگیرید و این نکات شامل: طراحی یکی از نکات خرید می باشد و توجه به آن می تواند احساس راحتی بیشتری را برای خریدار فراهم کند و باعث آسیب کمتر به گوش می شود.
نحوه اتصال: نحوه اتصال شامل دو دسته باسیم و بی سیم می باشد در نوع باسیم معمولاً هدستها توسط رابط تلفنی RJ9 و یا جک 2.5 و ۳.۵ میلیمتری و یا USB به منبع صوتی متصل میشوند، هدستهای بیسیم معمولاً از فناوری بلوتوث برای اتصال به منبع صدا استفاده میکنند. اما اگر از وجود سیمها و گرهخوردن آنها احساس نارضایتی میکنید، هدفونهای بیسیم مخصوصاً مدلهایی که رابط بلوتوث دارند انتخاب بهتری می باشند.
عمر باتری: هدستها و هندزفریهای بلوتوثی ناچار به استفاده از باطری هستند و هرچقدر این باطری قویتر باشد و بتواند ساعات مکالمه و استندبای بالاتری را ارائه میدهد و موجبات رضایت بیشتری را برای کاربر فراهم میکند
امپدانس: نشان می دهد که هدست برای استفاده با کدام دستگاه ها مناسبتر می باشد در واقه هدست هایی که دارای امپدانس پایین می باشند، برای کار کردن با گوشی، پلیر و یا سایر دستگاه های قابل حمل که توان خروجی محدودی دارند مناسبتر می باشند. ولی امپدانس بالا در هدفون های حرفه ایی مناسبتر می باشند
برد بلوتوث: در هدستهای بلوتوث مانند دیگر لوازم وایرلس، مسافتی وجود دارد که در محدوده آن شما قادرید با موبایل یا پخشکننده دیجیتالی خود ارتباط برقرار کنید. در هدستهای بلوتوثی جدیدتر این مسافت بیشتر شده و به 20 الی 30 متر هم رسیده است.