نورافکن چیست؟
نورافکن در واقع در هر ملل و فرهنگ در معانی متفاوت ترجمه شده است مثلاً در افغانستان به آن روشنی انداز که نوعی چراغ با یک منعکس کننده قوس دار و یک لامپ در مرکز آن است که برای روشن کردن محوطه های بزرگ، فضای سبزو... استفاده می شود. در واقع در گذشته برای روشن کردن محیط اطراف از آتش استفاده می کردند که این کار با سختی ها و خطرهایی همراه بود ولی امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در ساخت نورافکن ها هم پیشرفت زیادی به وجود آمده است و روزبروز شاهد تنوع و کیفیت در ساخت نورافکن هستیم .یک نمونه از نورافکن ها، نورافکن دستی می باشد که با ساختار زیبایی که دارد مورد سلیقه بیشتر مردم قرار گرفته است. نورافکن دستی که در واقع به آن غول چراغ قوه می گویند، علاوه بر ماموریت های پلیسی ، داشتن آن برای هر فردی جهت کمپینگ و شکار و کوهنوردی و غارنوردی و مسافرت و گردش در جنگل و ماهیگیری و …… مناسب است. یکی از ویژگی های حائظ اهمیت در این نورافکن ها قابلیت تنظیم کانون و یا فوکوس نور میباشد که میتوان پرتوی خروجی را با توجه به نیاز ، به صورت نقطه ای و یا وسیع تنظیم نمود ، در حالت نقطه ای نور به صورت متمرکز تغییر کرده و جهت فوکوس و یا روشنایی بر روی یک هدف خاص استفاده میگردد ، در حالت وسیع نیز نور خروجی به صورت پخش تغییر حالت داده و شعاع بیشتری از محیط را روشن مینماید. از ویژگی های دیگر نورافکن های امروزی داشتن سه حالت نوردهی که هرکدام برای موارد خاص بکار میرود. از ویژگی های دیگر نورافکن خوب داشتن نوردهی ایده آل و حمل آسان است که امروزه نورافکن هایی با این مشخصات در برندهای مختلف وارد بازار شده اند مثل برند اسمال سان، ویداسی و..
اجزای تشکیل دهنده نورافکن
رفلکتور: باعث تابش نور تولید شده در یک نقطه مشخص تابیده شود. این منعکس کننده ها معمولا از جنس آلومینیوم شفاف، پلاستیک براق و حتی آینه قوس دار ساخته می شوند.
سرپیچ: معمولا دارای یک سرپیچ هستند که لامپ بر روی آن قرار می گیرد، سرپیچ باعث می شود که هنگام تعویض لامپ به راحتی این کار را انجام دهید. البته در مدل های ال ای دی و اس ام دی فاقد سرپیچ هستند.
بدنه نورافکن: اصلی ترین قسمت دستگاه می باشد که تمامی قطعات نورافکن درون آن قرار می گیرد.
دسته یا پایه: این قسمت در واقع در برخی مدل ها فقط به صورت دسته و در برخی مدل ها دارای هر دو می باشد. به کمک دسته نور افکن در دست گرفته می شود و به راحتی حمل می شود و به وسیله پایه نورافکن بر روی دیوار یا زمین قرار می گیرد.
جعبه اتصالات:ددر این قسمت بردهای الکترونیکی، باتری، استارتر، بالاست، و ترمینال قرار می گیرد. این جعبه معمولا ضد آب می باشد.
در واقع نورافکن دستی نیز خود به دو دسته تقسیم میشود. نورافکن واگرا: در نورافکن های واگرا نور در جلوی نورافکن به تمامی قسمت ها پخش می شود و حجم وسیعی از محیط را روشن می کنند. به این نورافکن ها نورافکن پهن یا واید گفته می شود. نورافکن همگرا: در نور افکن های همگرا نور یک نقطه خاص در فاصله های طولانی را مشخص می کند. به این نورافکن ها نورافکن نقطه ای هم گفته می شود چون یک نقطه خاص را روشن می کنند. حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت چراغ قوه با نورافکن در چیست؟ چراغ قوه در اندازه کوچک ساخته می شوند و قسمت کمی از فضا را روشن می کند اما نورافکن در اندازه بزرگتر و حجم بیشتری از فضا را نیز روشن می کند.